Aging in Place Workshop Sample Agenda Option #1 – Short Workshop/Single Session

(Total time: 180 min)

Malagana Q Intus	Activity Time	Start Time
Welcome & Intro	10 min	1:00
Table Introductions	5 min	1:10
	15 min	
Workbook (1st half)		
Section 1: Housing ¹	35 min	1:15
Key Points (~5 min)		
Individual Workbook Time (20 min)		
Small Group Discussion (~10 min)		
Section 2: Health & Wellness	<u>35 min</u>	1:50
	70 min	
BREAK	5 min	2:25 (start)
Workbook (2 nd half)		
Section 3: Personal Finance	30 min	2:30
Key Points (~5 min)		
Individual Workbook Time (15 min)		
Small Group Discussion (~10 min)		
Section 4: Transportation	20 min	3:00
Section 5: Connection & Growth	<u>20 min</u>	3:20
	70 min	
Closing Thoughts; Next Steps Beyond the Workshop	15 min	3:40
Evaluation	5 min	<u>3:55</u>
	20 min	

WORKSHOP END 4:00

¹ We recommend that you cover each topic section in the same way: First, you should take about 5 minutes to cover the key points with the whole group. Next, you will want to give your participants a certain amount of time to read and answer the workbook questions for that section. Leave some time at the end for either small group or whole group discussion. In the sample agenda above, a suggested breakdown is shown for the Housing and Personal Finance sections. The recommended TOTAL times are different for each section, so you will need to adjust accordingly.